A+ A A-

Ondersteuning voedselbank

Als Nederlanders leven we in het meest welvarende deel van de wereld. Ondanks de crisis hebben we het (op financieel en materieel gebied) nog altijd vele malen beter dan onze medemens in bijvoorbeeld Afrika of (delen van) Azië.  
Toch is ook bij ons de welvaart allerminst gelijk verdeeld. Steeds meer gezinnen krijgen het steeds moeilijker om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Ook in Nederland is daardoor steeds meer sprake van (verborgen) armoede. Meer en meer gezinnen zijn daardoor aangewezen op de Voedselbank. 

Een aantal jaren geleden is in onze gemeente een actie gestart om voedsel in te zamelen voor de Voedselbank Noordenveld. Eens in de zoveel weken wordt het ingezamelde voedsel naar Roden gebracht om te worden uitgedeeld. Het voedsel wordt niet alleen door onze eigen gemeenten ingezameld, maar ook door de PKN-gemeente in Enumatil en het inzamelpunt bij Tante Til. Kortom: een brede ondersteuning vanuit Enumatil!
Wilt u ook helpen? Dan is het goed om te weten dat de voedselbank een grote behoefte heeft aan houdbare en diepvriesproducten om maandelijks een evenwichtig voedselpakket voor de deelnemers samen te stellen. Uw aanbod wordt zeer op prijs gesteld! 

RTV-Noord en de voedselbank.
In de maand december heeft RTV-Noord een grote actie gehouden voor de voedselbank. Aanhangwagens vol hebben ze op de parkeerplaatsen bij de winkels bij elkaar verzameld. Veel mensen vonden dit een prachtige actie. “Het is een één op één actie”, zei iemand voor de radio. “Wat je geeft, dat krijgen de mensen ook”, legt hij uit voor de microfoon. Er blijft niets aan de strijkstok van één of andere directeur hangen. Geweldig, zoveel boodschappen als er binnen mochten komen.

Maar ...... eigenlijk is er niets nieuws onder de zon. Zo'n actie voor de voedselbank hebben wij al 4 jaar, in Enumatil en dat willen we graag zo houden. Hartelijk dank voor alle goede gaven! En u weet; alles is welkom, behalve alcohol en tabak. Houdbare producten kunt u altijd geven en verse producten (ook héél erg welkom) vlak voor dat het weggebracht wordt.

Verder zullen we nu per keer een aantal producten speciaal onder de aandacht brengen. Mocht u niet weten wat te geven, dan is dit een handige leidraad. Elke maand hoort u welke producten speciale aandacht krijgen. We hopen zo veel voor onze medemens in onze directe omgeving te kunnen betekenen.

Data:

  • 30 januari, met extra aandacht voor: houdbare melk, ranja en boter.
  • 27 februari, met extra aandacht voor: soepen, pasta's (macaroni, etc.) en pasta saus.

Alvast hartelijk dank!

Greetje Poel en Heleen Velvis

Komende kerkdiensten

Geen evenementen

Foto's kerkgebouw

Op deze plaats kunt u foto's bekijken van ons kerkgebouw. We nemen u graag mee langs de kerkzaal, het doopvont, de preekstoel, de muziekinstrumenten, de zalen en de soos (die...

Lees verder

Luister live

Klik op de luidspreker om live mee te luisteren

Bekijk de liturgie

Liturgie

Wat wij geloven

In de bijbel vertelt God over zichzelf. God vertelt dat Hij de aarde gemaakt heeft en ook de mensen die daarop wonen. De bijbel laat zien dat God in het...

Lees verder

Adres

Dorpsstraat 20
9812 PL Enumatil

Zoeken

Login

Even voorstellen...

Mijn naam is Tiemen Dijkema. Al ben ik geboren in Zuid-Limburg en heb ik op allerlei plaatsen in Nederland gewoond - mijn ouders waren allebei Groningers en nu ik in...

Lees verder

Ressorterende dorpen

Tekst van de dag

24 september 2020